Rizoto z pečených rajčín

45 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

300 g zrelých rajčín
250 g guľatozrnnej ryže na rizoto
700 ml zeleninového vývaru
150 ml bieleho vína
60 g parmezánu
1 cibuľa
2 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ

na podávanie:
120 g mozzarelly/burraty
čerstvá bazalka
olivový olej

Príprava

Zrelé rajčiny nakrájame na väčšie kúsky, preložíme ich do menšieho pekáčika, osolíme, okoreníme, pokvapkáme 1 PL olivového oleja a pečieme 30 minút pri teplote 200 °C. Následne rajčiny s troškou vývaru (cca 70 ml) rozmixujeme dohladka a zatiaľ odložíme bokom.

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme ryžu a taktiež ju krátko opečieme. Ryžu podlejeme vínom a za občasného miešania necháme väčšinu odpariť. Ryžu priebežne podlievame vývarom a za občasného miešania ju povaríme takmer do zmäknutia.

Následne prilejeme rozmixované rajčiny, rizoto ešte krátko povaríme do požadovanej hustoty, na záver doň vmiešame nahrubo nastrúhaný parmezán a rizoto odstavíme z plameňa. Podávame ho s natrhanou mozzarellou, olivovým olejom a čerstvou bazalkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 610
Bielkoviny: 20 g
Sacharidy: 74 g
Tuky: 21 g