Bryndzová polievka

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 2,5 l vody
  • 2 hrste strúhanej cestoviny (mrvenička)
  • 300 g bryndze
  • 250 g kyslej smotany
  • soľ

Príprava

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.
Vodu si osolíme a necháme zovrieť. Pridáme zemiaky a varíme, pokiaľ nie sú uvarené cca do polovice.
Pridáme cestovinu a varíme, pokiaľ sa cestovina dovarí.
V miske si dohladka vymiešame bryndzu a smotanu dohladka. Do bryndzovej zmesi pridáme naberačku horúcej vody z hrnca a premiešame.
Bryndzovú zmes potom celú vmiešame do hrnca s vodou a necháme chvíľu povariť. Dosolíme podľa chuti.
Polievka chutí výborne horúca, ale rovnako aj vychladená.