Bryndzovo – kelová polievka

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 2 zemiaky tipu A
  • 200g bryndze
  • 1PL rasce
  • za hrsť nasekaného kelu
  • 2-3 struky cesnaku
  • soľ
  • slnečnicový olej a voda

Príprava


Na oleji prudko opražte nakrájané zemiaky s cesnakom, drvenou rascou a soľou. Spoločné prehriatie vsiakne arómy rasce a prevonia tak neskôr celú polievku. Podlejte vodou tak, zemiaky boli zaliate a voda nad nimi asi 2cm. Prípadne potom dohustíte alebo doriedite. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte bryndzu a prevarte. Odstavte, pridajte kel a vymixujte dohladka. Druhý tanier som skúšala dochutiť nasekaným kôprom a aj táto verzia bola skvelá. Polievku môžete odzdobiť krutónmi alebo chlebovým a kelovým čipsom a nalámanými surovými tekvicovými jadierkami.