120 g červenej šošovice
70 g hladkej múky
1 mrkva
1 cibuľa
3 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
½ hrste petržlenovej vňate
1 ČL mletej rasce
mleté čierne korenie
soľ
Červenú šošovicu uvaríme domäkka a scedíme. Kým sa šošovica varí, na 1 PL oleji orestujeme nadrobno nakrájanú do sklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, mletú rascu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a restujeme, až kým mrkva nezmäkne. Zeleninovú zmes pridáme k uvarenej šošovici spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, mletým čiernym korením a múkou. Všetko spolu poriadne premiešame a ručne vytvarujeme menšie placky, ktoré opekáme na olivovom oleji do chrumkava. Placky podávame napríklad so zeleninou a ľubovoľným dressingom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 353
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 51 g
Tuky: 13 g