Letné rolky s arašidovou omáčkou

40 min čas prípravy 10 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 75 g ryžových rezancov
  • 1 biele tofu
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 žltá paprika
  • ½ šalátovej uhorky
  • Malý hlávkový šalát
  • Zväzok čerstvého koriandru
  • 9 ryžových papierov
  • 1 limetka
  • 1 PL olivového oleja
    Marináda na tofu:
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 20 ml javorového sirupu
  • 1 ČL chilli omáčky
    Na arašidovú omáčku:
  • 80 g arašidového masla
  • 10 ml ryžového octu
  • 25 ml sójovej omáčky
  • 20 ml javorového sirupu
  • 1 ČL chilli omáčky
  • Voda podľa potreby

Príprava

Tofu osušíme papierovými utierkami a nakrájame ho na tenké plátky. V miske zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, chilli omáčku a do tejto marinády vložíme plátky tofu. Necháme ho marinovať aspoň 15 minút a následne ho opečieme na olivovom oleji dozlatista. Následne uvaríme ryžové rezance podľa návodu a mrkvu, papriku a uhorku nakrájame na tenké prúžky. Ryžový papier namočíme na cca 20 sekúnd do teplej vody a preložíme ho na veľký tanier. Približne do stredu papiera naukladáme na seba šalátový list (v prípade potreby rozrezaný na polovicu), uvarené ryžové rezance, prúžky mrkvy, uhorky a papriky, koriander a tofu. Ak chceme mať tofu viditeľné zvonku rolky, uložíme ho kúsok nad ostatné ingrediencie. Navlhčenými rukami zvinieme bočné okraje smerom do stredu, spodnú časť papiera pevne stiahneme cez náplň a zrolujeme. Rovnakým spôsobom naplníme aj zvyšné papierové papiere. Rolky podávame s kúskami limetky a s arašidovou omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Omáčku na záver zriedime vodou podľa konzistencie.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 535
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 62 g
Tuky: 22 g