Ovsený koláč s lesným ovocím

40 min čas prípravy 9 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

120 g celých ovsených vločiek
100 g hladkej múky
100 g masla
50 g trstinového cukru
50 g vlašských orechov
na náplň:
350 g (mrazeného) lesného ovocia
30 g trstinového cukru
15 g kukuričného škrobu

Príprava

Ovsené vločky premiešame s múkou, cukrom a nasekanými vlašskými orechmi. Pridáme maslo nakrájané na kocky a ručne vypracujeme sypkú zmes. V druhej miske premiešame mrazené lesné ovocie s cukrom a kukuričným škrobom. Plech (20x20 cm) vystelieme papierom na pečenie a nasypeme doň približne polovicu ovsenej zmesi, ktorú jemne utlačíme. Na ňu navrstvíme lesné ovocie, to zasypeme zvyšnou ovsenou zmesou a opäť jemne utlačíme. Koláč pečieme pri teplote 180 °C približne 30-35 minút. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 9 kúskov
Kalórie: 264
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 14 g