Batátové vegánske brownies

60 min čas prípravy 9 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 250 g batátového pyré (1 stredne veľký batát)
  • 100 ml javorového sirupu
  • 100 g mandľového masla
  • 40 g kakaa
  • 50 g ovsených vločiek
  • 30 g čokoládových chipsov
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na podávanie:

  • 30 g čokolády
  • 1 ČL kokosového oleja

Príprava

Batát popicháme vidličkou a upečieme ho domäkka pri teplote 190°C, trvá to približne 45 minút. Následne ho ošúpeme a dužinu rozmixujeme na hladké pyré. K batátovému pyré prilejeme javorový sirup, vanilkový extrakt, mandľové maslo a ingrediencie dôkladne premiešame. Ďalej vmiešame preosiate kakao, ovsené vločky rozmixované na múku a čokoládové chipsy. Cesto uhladíme na plechu (20x20 cm) vystlaným papierom na pečenie a brownies pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť a brownies podávame pokvapkané čokoládou.