Dip zo šľahanej fety s pečenými rajčinami

40 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

Na pečené rajčiny:

  • 500 g cherry rajčín
  • 2 PL olivového oleja
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Na šľahanú fetu:

  • 200 g fety
  • 100 g tučného gréckeho jogurtu
  • 30 ml olivového oleja
  • 1-2 PL medu

Na podávanie:

  • Čerstvé bylinky
  • Čerstvý chlieb 


Príprava

Cherry rajčiny preložíme do pekáčika, pokvapkáme ich olejom, osolíme, okoreníme a pečieme ich pri teplote 180°C približne 25 minút. Medzitým fetu rozmixujeme s jogurtom, olivovým olejom a medom úplne dohladka. Šľahanú fetu podávame s pečenými rajčinami, výpekom, čerstvými bylinkami a čerstvým chlebom.