Banánovo-bazová bábovka

90 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 2 vajicka
  • 2 ČL sódy
  • 225 g masla
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 zrelé banány
  • 250 ml gréckeho jogurtu
  • 125 ml bazového sirupu
  • 1 citrón

Príprava

Zmäknuté maslo si vyšľaháme do penova s cukrom. Po jednom pridávame vajíčka izbovej teploty a vždy prešľaháme. Pridáme rozpučené banány, jogurt a bazový sirup a premiešame. Pridáme šťavu a kôru z jedného citróna. Postupne priemiešame múku zmiešanú so sódou a vypracujeme husté cesto. Bábovkovú formu si vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 – 70 minút. Bábovku vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak chcete bábovku ešte štavnatejšiu, môžete spodok bábovky popichať špajlou a poliať 3 PL bazového sirupu. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.