Citrónovo makové tiramisu

20 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

2 žĺtka
60 ml citrónovej šťavy
2 PL kryštálového cukru
1 ČL kukuričného škrobu
50 g masla

250 g mascarpone
2 žĺtka
100 g kryštálového cukru
4 PL Terka mletého maku
cukrárenské piškóty

šťava z citróna
5 PL vody
2 PL kryštálového cukru

Príprava

V miske zmiešame žĺtka, citrónovú šťavu, 2 PL cukru a škrob.
Nad parou miešame, až kým nám zmes nezhustne. Odstavíme a vmiešame maslo. Necháme chladnúť.
Žĺtka a cukor vymixujeme.
Vmiešame mascarpone a mak. Vymiešame krém.
Na rozvar v hrnci zmiešame šťavu z citróna, vodu, cukor a prevaríme.
Piškóty namáčame do citrónového rozvaru z oboch strán.
Postupne do pohárikov vrstvíme piškóty, makový krém a citrónový krém. Postup zopakujeme a necháme zachladiť.

TIP: Ak nechcete používať v makovom kréme surové žĺtka, vyšľahajte ich nad parou. Následne nechajte úplne vychladnúť a primiešajte mascarpone.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 4 porcie.
Kalórie: 705,2
Bielkoviny: 10,5 g
Sacharidy: 52 g
Tuky: 49,8 g
Vláknina: 4,2 g