500 g hrudkovitého tvarohu
2 vajíčka
80 g polohrubej múky (+ 20 g na pomúčenie)
60 g trstinového cukru
Repkový olej na opekanie lievancov
Na podávanie:
Ovocný džem
Smotanový/grécky jogurt
Práškový cukor
Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme cukor, múku a všetko spolu dôkladne premiešame. Zo vzniknutého cesta tvarujeme hrubšie placky, ktoré zľahka obalíme v múke. Ak by sa cesto lepilo, pomúčime si aj ruky. Lievance opečieme na nízkom plameni na oleji dozlatista z oboch strán. Syrniki podávame s ľubovoľným džemom, jogurtom a práškovým cukrom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 419
Bielkoviny: 40 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 6 g