Špagety Bolognese s červenou šošovicou

40 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie mrkvy
  • 2 stonkové zelery
  • 200 g šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • olivový olej
  • 1 ČL soli
  • 180 ml červeného vína
  • 200 g šošovice uvarenej
  • 400 g pučených paradajok
  • 1 malý pretlak
  • 2 bobkové lístky
  • 1 ČL oregána
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • 1 ČL hnedého cukru
  • Soľ a čierne korenie
  • 180 ml vody
  • hrsť bazalky
  • cestoviny

Príprava

Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler, hríby a papriku si nakrájame nadrobno.
V panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Osolíme. Zeleninu opražíme do hneda, aby pustila chute.
Pridáme víno a varíme pokiaľ sa neodparí.
Pridáme uvarenú šošovicu, paradajku a koreniny.
Pridáme vodu a na miernom plameni necháme jemne povariť cca 15 minút.
Podávame so špagetami.