Krémové gnocchi s hlivou

30 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

600 g gnocchi
300 g hlivy ustricovej
100 ml rastlinnej smotany
300 ml vody
4-5 stoniek čerstvého tymianu + na podávanie
2 PL olivového oleja
5 strúčikov cesnaku
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ

Príprava

Na 1 PL olivového oleja opečieme hlivu nakrájanú na tenšie prúžky - opekáme ju v dvoch dávkach, aby panvica nebola príliš preplnená. Hlivu premiešavame len občasne, zo všetkých strán by mala byť opečená do zlatohneda. Hlivu odložíme bokom a na zvyšnom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme gnocchi prilejeme vodu a 3-4 minúty ich povaríme do zmäknutia. Na záver pridáme čerstvý tymian, smotanu a gnocchi dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme ich z plameňa, dochutíme citrónovou šťavou a podávame s čerstvým tymianom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 414
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 70 g
Tuky: 12 g