Zemiakovo-pórová polievka so šošovicou

40 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 3 póry
  • 500 g zemiakov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 bobkových listov
  • 100 g hnedej šošovice
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Príprava

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, z póru odrežeme korienky a tmavozelené konce a nakrájame ho na tenké kolieska. Vo väčšom hrnci na oleji opečieme pór za občasného miešania, až dokým nezmäkne. Pridáme cesnak nasekaný na tenké plátky, premiešame ho s pórom a ešte krátko opečieme. Ďalej pridáme 4 bobkové listy, nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Polievku povaríme pod pokrievkou až dokým zemiaky nezmäknú. Medzitým šošovicu prepláchneme a s bobkovým listom ju povaríme do zmäknutia, trvá to približne 20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme ju soľou, korením a v prípade potreby ju ešte môžeme zriediť trochou vývaru. Na záver do polievky vmiešame uvarenú šošovicu (časť z nej si odložíme na podávanie). Polievku podávame dozdobenú zvyšnou šošovicou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 5
Kalórie: 224
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 40 g
Tuky: 4 g