Zeleninová frittata

30 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 200 g cukety
  • 200 g cherry paradajok
  • 80 g mrazeného hrášku
  • ½ väčšej červenej cibule
  • 50 g fety + na dozdobenie
  • 30 ml polotučného mlieka
  • 1 PL olivového oleja
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Príprava

Cherry paradajky rozkrojíme na polovice, cuketu a cibuľu nakrájame na polmesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľku dosklovita. Pridáme cherry paradajky, cuketu, mrazený hrášok a všetko spolu opečieme, približne 8-10 minút. V miske rozšľaháme vajíčka s mliekom, fetou, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Vajíčkovou zmesou zalejeme zeleninu v panvici a preložíme ju do rúry. Frittatu pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 15-20 minút. Pred podávaním ju dozdobíme fetou a čerstvou petržlenovou vňaťou.