Vegánske citrónové mini cheesecakes

25 min čas prípravy 12 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

Na korpus:

  • 100 g vykôstkovaných datlí
  • 100 g mandlí
  • 50 g ovsených vločiek
  • 20 ml vody (prípadne podľa potreby)
    Na krém:
  • 200 g kešu orechov
  • 100 g kokosového mlieka z konzervy (tuhá časť)
  • 30 ml citrónovej šťavy (1 citrón)
  • 70 ml javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Kôra z 1 citrónu

Príprava

Deň pred prípravou vložíme konzervu kokosového mlieka do chladničky a kešu orechy namočíme do studenej vody aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc). Kešu oriešky zmäknú a krém bude následne krásne hladký. Na druhý deň si pripravíme korpus, rozmixovaním mäkkých datlí (ak nie sú mäkké, namočíme ich na 10 minút do teplej vody), ovsených vločiek, mandlí a vody. Mala by vzniknúť kompaktná a mierne lepivá zmes. Ak by bola zmes málo lepivá, prilejeme viac vody. Vzniknutú zmes vtlačíme na dno (ideálne) silikónových muffinových košíčkov. Následne si pripravíme krém rozmixovaním namočených a prepláchnutých kešu orieškov, tuhej časti kokosového mlieka z chladničky, citrónovej šťavy, javorového sirupu, vanilkového extraktu a najemno nastrúhanej citrónovej kôry. Hladký krém nalejeme na pripravené korpusy do muffinových košíčkov a mini cheesecakes necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Mini cheesecakes môžeme podávať rovno z mrazničky, prípadne ich môžeme nechať 5-10 minút povoliť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 mini cheesecake, z celkového množstva ich vyjde 11
Kalórie: 240
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 14 g