Vegánska slivková bublanina

45 min čas prípravy 12 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 300 ml mandľového/ovseného mlieka
  • 100 g trstinového cukru + 10 g na posypanie (voliteľné)
  • 100 ml repkového oleja
  • 600 g sliviek
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 1 ČL škorice
  • Citrónová kôra z ½ citróna
  • 1 a ½ PL jablčného octu
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na podávanie

Príprava

Múku premiešame s trstinovým cukrom, kypriacim práškom, škoricou a soľou. Do mlieka vlejeme jablčný ocot, premiešame, necháme postáť aspoň 2 minúty a následne ho prilejeme k suchým ingredienciám. Ďalej pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru, repkový olej a cesto dôkladne premiešame. Cesto vlejeme do plechu (36x27 cm) vystlaného papierom na pečenie a navrch nahusto naukladáme slivky nakrájané na menšie kúsky. Ak sú slivky menej sladké, môžeme vrch koláča posypať trochou cukru. Bublaninu pečieme do zozlátnutia približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame ju poprášenú práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, bublaninu rozkrájame na 20 kúskov
Kalórie: 129
Bielkoviny: 2 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 5 g