Vaječný likér

30 min čas prípravy 8 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

800ml

  • 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 ml rumu
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový struk
  • 30 g kryštálového cukru

Príprava

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do bledožltej peny. Následne prilejeme smotanu, mlieko, sladené kondenzované mlieko, semienka z vanilkového struku. Všetko prelejeme do hrnca, pridáme rozkrojený vanilkový struk a na nízkom plameni za občasného miešania povaríme žĺtkovú zmes do zhustnutia. Následne ju odstavíme z plameňa, scedíme a na záver vmiešame rum. Vaječný likér necháme úplne vychladnúť, prelejeme ho do fľaše a skladujeme v chladničke.