Treska v rajčinovo-olivovej omáčke

20 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

400 g mrazenej tresky
400 g krájaných rajčín
100 g cherry rajčín
60 g zelených olív
200 ml vody
1 väčšia červená cibuľa
2 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
2 vetvičky rozmarínu
1 ČL cukru
mleté čierne korenie
soľ

Príprava

Tresku necháme rozmraziť a z oboch strán ju osolíme a okoreníme. Na oleji vo väčšej panvici ju prudko osmažíme z oboch strán - mala by byť zlatistá. Tresku zatiaľ odložíme bokom a na oleji opečieme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, prekrojené cherry rajčiny a vetvičky rozmarínu. Všetko spolu krátko opečieme, pridáme olivy, krájané rajčiny, vodu a omáčku chvíľku povaríme. Omáčku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Do panvice vrátime opečenú tresku, prelejeme ju omáčkou a všetko spolu ešte podusíme do požadovanej hustoty omáčky (cca 5 minút). Tresku podávame napríklad s chlebom alebo pečenými zemiakmi.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 217
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 10 g