Tofu v pomarančovej omáčke

30 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 2 ks bieleho tofu (360 g)
  • 30 g kukuričného škrobu (+ 2 vrchovaté ČL na zahustenie omáčky)
  • 2 PL repkového oleja
  • 230 ml pomarančovej šťavy (3 väčšie pomaranče)
  • 20 ml sójovej omáčky
  • 10 g trstinového cukru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Cca 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
    na podávanie:
  • ryža
  • jarná cibuľka
  • sezamové semienka

Príprava

Tofu osušíme papierovou utierkou a nakrájame ho na väčšie kocky. Následne ho obalíme v kukuričnom škrobe a opečieme ho do chrumkava na 1 PL oleja v hlbšej panvici. Opečené tofu zatiaľ odložíme bokom a pustíme sa do prípravy omáčky. Na zvyšnom oleji opečieme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Ďalej prilejeme pomarančovú šťavu, sójovú omáčku a trstinový cukor. Omáčku krátko povaríme a následne ju zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody. Do omáčky pridáme opečené tofu a všetko spolu ešte krátko povaríme, až kým sa omáčka nelepí na tofu. Tofu v pomarančovej omáčke podávame s ryžou, sezamom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 294
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 15 g