Tekvicovo-šošovicové kari

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 300 g tekvice
    -100 g červenej šošovice
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • kúsok zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL repkového oleja
  • 1 ČL kari korenia
  • 1 ČL kurkumy
  • ½ ČL mletej rasce
  • ½ ČL škorice
  • 1 ČL trstinového cukru
  • ½ ČL soli
  • šťava z ½ limetky
  • štipka chilli

na podávanie:

  • 300 g dlhozrnnej ryže
  • čerstvý koriander

Príprava

Na oleji opečieme dosklovita nakrájanú cibuľu a najemno nasekaný zázvor a cesnak. Pridáme kari, kurkumu, rascu, škoricu, chilli a necháme korenie rozvoňať. Ďalej pridáme nakrájanú tekvicu, podlejeme ju vývarom a cca 10 minút povaríme. Pridáme aj premytú červenú šošovicu a povaríme ju do zmäknutia. Keď je šošovica s tekvicou mäkká, prilejeme kokosové mlieko a kari dochutíme trstinovým cukrom, soľou a limetkovou šťavou. Kari necháme ešte krátko prevariť a podávame ho s čerstvým koriandrom a uvarenou dlhozrnnou ryžou.