Tekvicové ravioli

70 min čas prípravy 2 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 200 g hladkej múky

  • 1/2 tekvice hokkaido
  • olivový olej, soľ
  • 200 g ricotty
  • 2 PL parmezánu
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL nového korenia

  • 4 PL masla
  • lieskovcové orechy
  • parmezán

Príprava

Z vajíčok a múky vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cca 15 minút postáť.

Medzičasom si tekvicu prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu zbavíme jadier, nakrájame na mesiačiky a uložíme do plechu.

Tekvicu polejeme olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút do mäkka. Po dopečení tekvicu vidličkou roztlačíme alebo premixujeme mixérom na pyré. Necháme vychladnúť.

Následne pyré zmiešame s ricottou, parmezánom, korením a soľou.

Cesto si rozvaľkáme na tenko a narežeme na pásy. Na tie následne ukladáme kôpky tekvicovej zmesy.

Cesto potrieme okolo plnky vodou a prikryjeme druhým tekvicovým pásom. Poriadne popritláčame a nakrájame na ravioli. Tie necháme cca 10 minút postáť, aby trošku obschli a následne ich varíme v osolenej vriacej vode, až pokiaľ nevyplávajú na povrch.

Podávame s opraženými lieskovcami, preliate praženým maslom a posypané parmezánom.



NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 2 porcie.
Kalórie: 729
Bielkoviny: 36 g
Sacharidy: 100 g
Tuky: 22,5 g