Z vajíčok a múky vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cca 15 minút postáť.
Medzičasom si tekvicu prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu zbavíme jadier, nakrájame na mesiačiky a uložíme do plechu.
Tekvicu polejeme olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút do mäkka. Po dopečení tekvicu vidličkou roztlačíme alebo premixujeme mixérom na pyré. Necháme vychladnúť.
Následne pyré zmiešame s ricottou, parmezánom, korením a soľou.
Cesto si rozvaľkáme na tenko a narežeme na pásy. Na tie následne ukladáme kôpky tekvicovej zmesy.
Cesto potrieme okolo plnky vodou a prikryjeme druhým tekvicovým pásom. Poriadne popritláčame a nakrájame na ravioli. Tie necháme cca 10 minút postáť, aby trošku obschli a následne ich varíme v osolenej vriacej vode, až pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Podávame s opraženými lieskovcami, preliate praženým maslom a posypané parmezánom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 2 porcie.
Kalórie: 729
Bielkoviny: 36 g
Sacharidy: 100 g
Tuky: 22,5 g