Tekvicová našľahaná nátierka

60 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • ½ hokkaido tekvice (150 g tekvicového pyré)
  • 150 g feta syru
  • 125 g smotanovej nátierky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 2 PL vody
  • cca 2 PL olivového oleja
  • soľ podľa potreby
  • med, orechy, tymián

Príprava

Tekvicu očistíme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Ešte teplú tekvicu rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.
Zmiešame feta syr, smotanovú nátierku, 150 g tekvicového pyré, vodu, olej a vymixujem do penova. Dosolíme podľa potreby a premiešame.
Nátierku pred podávaním polejeme medom, posypeme nasekanými orechami a tymiánom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 4 porcie.
Kalórie: 257
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 18,5 g