Tart s espresso krémom

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 120 g kokosovej múky
  • 3 vajíčka
  • 3 PL masla
  • 3 PL hnedého cukru
  • 500 g mascasrpone
  • 200 g smotany na šlahanie
  • 1 malé silné espresso
  • 2 PL práškového cukru
  • 3 lieskovoorieškového krému

Príprava

  1. Kokosovú múku, vajíčka, rozpustené maslo a hnedý cukor si vypracujeme do cesta. Toto cesto natlačíme do tartovej formy s priemerom 20 – 22 cm.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 15 minút. Korpus vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si krém. Vymixujeme si spolu do tuha mascarpone a smotanu na šľahanie. Obe musia byť studené. Pridáme cukor a prešľaháme. Na záver pridáme silné vychladnuté espreso a prešľaháme.
  4. Vychladnutý korpus potrieme lieskovoorieškovým krémom a naplníme krémom. Necháme zachladiť.