Stroganov z bravčového mäsa

60 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

350 g bravčového pliecka
1 väčšia cibuľa
250 ml smotany na varenie
4-5 kyslých uhoriek
300 ml vody/zeleninového vývaru
2 PL repkového oleja
1 PL hladkej múky
1 PL horčice
1 PL kečupu
Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Bravčové pliecko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a premiešame. Vo väčšom hrnci na rozohriatom oleji mäso prudko opečieme zo všetkých strán a následne ho odložíme bokom. Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme dosklovita a zároveň vareškou zoškriabeme prichytenú múku z dna hrnca. Mäso vrátime späť do hrnca, pridáme horčicu, kečup, nadrobno nakrájané uhorky a vývar. Mäso necháme dusiť na nízkom plameni zakryté pokrievkou približne 25 minút. Ďalej prilejeme smotanu a omáčku dochutíme soľou a korením. Stroganov necháme prevariť a podávame ho s uvarenými cestovinami.