Špargľová polievka

50 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g špargle
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 veľkej cibule
  • 2 PL bezlaktózového masla
  • 750 ml zeleninového, kuracieho vývaru alebo vody
  • 1/2 citróna
  • 125 ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
  • 75 g strúhaného bezlakto tvrdého syru

Príprava

  1. Na masle si jemne opražíme na drobno nasekanú cibuľku.
  2. Prihodíme cesnak nakrájaný na plátky a špargľu a cca 2 minúty restujeme.
  3. Pridáme vývar a varíme cca 20 - 30 minút, pokiaľ špargľa nie je mäkká.
  4. Polievku rozmixujeme na krém v mixéri alebo ponorným mixérom. Vrátime do hrnca a pridáme smotanu, citrón a tvrdý syr. Necháme prevariť.
  5. Podávame s porciou nastrúhaného syra