Premytú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom domäkka. Medzitým špagety uvaríme v osolenej vode al dente a pustíme sa do prípravy omáčky. Na olivovom oleji v hlbšej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme k nej nadrobno nakrájaný cesnak a ešte krátko posmažíme. Následne pridáme krájané paradajky a omáčku za občasného miešania krátko povaríme. Do rajčinovej omáčky pridáme olivy prekrojené na polovice, uvarenú šošovicu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Na záver do omáčky vmiešame nadrobno nasekanú bazalku a omáčku odstavíme z plameňa. Cestoviny podávame s pripravenou omáčkou a najemno nastrúhaným parmezánom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 594
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 103 g
Tuky: 8 g