Špagety so šošovicovou omáčkou

30 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 400 g špagiet
  • 150 g hnedej šošovice
  • 800 g krájaných paradajok (2 konzervy)
  • 100 g čiernych olív
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na podávanie

Príprava

Premytú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom domäkka. Medzitým špagety uvaríme v osolenej vode al dente a pustíme sa do prípravy omáčky. Na olivovom oleji v hlbšej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme k nej nadrobno nakrájaný cesnak a ešte krátko posmažíme. Následne pridáme krájané paradajky a omáčku za občasného miešania krátko povaríme. Do rajčinovej omáčky pridáme olivy prekrojené na polovice, uvarenú šošovicu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Na záver do omáčky vmiešame nadrobno nasekanú bazalku a omáčku odstavíme z plameňa. Cestoviny podávame s pripravenou omáčkou a najemno nastrúhaným parmezánom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 594
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 103 g
Tuky: 8 g