Na podávanie:
V hlbšej a menšej panvici opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme k nej nadrobno nasekaný cesnak, mletú rascu, sladkú papriku, údenú papriku a mleté čierne korenie. Všetko spolu premiešame a krátko orestujeme. Ďalej pridáme šampiňóny nakrájané na tenké plátky a papriku nakrájanú na menšie kúsky. Do panvice ďalej pridáme krájané rajčiny a podľa potreby aj trochu vody na zriedenie. Všetko spolu podusíme cca 10 minút. Rajčinový základ ešte podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na záver vytvoríme v rajčinovej zmesi lyžicou jamky, do ktorých vyklopíme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a shakshuku podusíme ešte približne 5-10 minút, kým bielka nebudú pevné. Shakshuku dozdobíme nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a môžeme ju podávať – buď samotnú, alebo s obľúbeným pečivom.