Shakshuka so šampiňónmi

30 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • Konzerva krájaných rajčín (400 g)
  • 3-4 vajíčka
  • 50-100 ml vody
  • 1 biela cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • ½ ČL mletej údenej papriky
  • Soľ a mleté čierne korenie

Na podávanie:

  • Feta
  • Čerstvý koriander/petržlenová vňať

Príprava

V hlbšej a menšej panvici opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme k nej nadrobno nasekaný cesnak, mletú rascu, sladkú papriku, údenú papriku a mleté čierne korenie. Všetko spolu premiešame a krátko orestujeme. Ďalej pridáme šampiňóny nakrájané na tenké plátky a papriku nakrájanú na menšie kúsky. Do panvice ďalej pridáme krájané rajčiny a podľa potreby aj trochu vody na zriedenie. Všetko spolu podusíme cca 10 minút. Rajčinový základ ešte podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na záver vytvoríme v rajčinovej zmesi lyžicou jamky, do ktorých vyklopíme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a shakshuku podusíme ešte približne 5-10 minút, kým bielka nebudú pevné. Shakshuku dozdobíme nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a môžeme ju podávať – buď samotnú, alebo s obľúbeným pečivom.