Šalát s kozím syrom a jahodami

20 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 120 g baby špenátu
  • 150 g jahôd
  • ½ avokáda
  • 1 malá červená cibuľka
  • 80 g kozieho syra
  • 20 g mandľových plátkov
  • Trocha citrónovej šťavy

Na zálievku:

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL balsamica
  • 1 PL medu
  • Štipka soli
  • Mleté čierne korenie

Príprava

Premytý baby špenát premiešame s nakrájanými jahodami, avokádom, natenko nakrájanou červenou cibuľkou a citrónovou šťavou. Zálievku si pripravíme zmiešaním oleja s balsamicom, medom a, mletým čiernym korením a štipkou soli. Šalát podávame s kozím syrom, nasucho opečenými mandľovými plátkami a preliaty pripravenou zálievkou. 


NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 378

Bielkoviny: 14 g

Sacharidy: 11 g

Tuky: 28 g