Na omáčku:
Na podávanie:
Najskôr si pripravíme omáčku zmiešaním sójovej omáčky, cukru, ryžového octu, oleja, chilli a nadrobno nasekaného zázvoru a cesnaku. Ďalej si dáme variť ryžové cestoviny, ktoré uvaríme takmer domäkka (trvá to len chvíľku, rezance nechceme rozvariť). Brokolicu rozoberieme na ružičky a udusíme ju na pare - brokolica by mala byť ešte jemne chrumkavá, nie rozvarená. Brokolicu schladíme v ľadovej vode, aby si zachovala svoju farbu. Tofu vysušíme papierovou utierkou a nakrájame ho na kocky. Zmiešame ho s cca 3 PL omáčky a na panvici ho opečieme dozlatista. Hotové tofu odložíme zatiaľ bokom a na panvici si na oleji opečieme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku a najemno nasekané stonky koriandru. Do panvice ďalej pridáme sparenú brokolicu, opečené tofu, uvarené rezance a zvyšnú omáčku. Všetko spolu dôkladne premiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a môžeme podávať. Rezance podávame ešte teplé dozdobené limetkou, lístkami koriandru a sezamom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 510
Bielkoviny: 18 g
Sacharidy: 72 g
Tuky: 16 g