Ryžové rezance s tofu a brokolicou

40 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 200 g hrubých ryžových rezancov
  • 180 g bieleho tofu
  • 300 g brokolice
  • 2 jarné cibuľky
  • Menšia hrsť čerstvého koriandru
  • ½ PL olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Na omáčku:

  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 40 ml sójovej omáčky
  • 30 g trstinového cukru
  • 20 ml ryžového octu
  • 2 PL sezamového/olivového oleja
  • ½ ČL sušeného chilli

Na podávanie:

  • čerstvý koriander
  • limetka
  • sezamové semienka

Príprava

Najskôr si pripravíme omáčku zmiešaním sójovej omáčky, cukru, ryžového octu, oleja, chilli a nadrobno nasekaného zázvoru a cesnaku. Ďalej si dáme variť ryžové cestoviny, ktoré uvaríme takmer domäkka (trvá to len chvíľku, rezance nechceme rozvariť). Brokolicu rozoberieme na ružičky a udusíme ju na pare - brokolica by mala byť ešte jemne chrumkavá, nie rozvarená. Brokolicu schladíme v ľadovej vode, aby si zachovala svoju farbu. Tofu vysušíme papierovou utierkou a nakrájame ho na kocky. Zmiešame ho s cca 3 PL omáčky a na panvici ho opečieme dozlatista. Hotové tofu odložíme zatiaľ bokom a na panvici si na oleji opečieme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku a najemno nasekané stonky koriandru. Do panvice ďalej pridáme sparenú brokolicu, opečené tofu, uvarené rezance a zvyšnú omáčku. Všetko spolu dôkladne premiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a môžeme podávať. Rezance podávame ešte teplé dozdobené limetkou, lístkami koriandru a sezamom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 510
Bielkoviny: 18 g
Sacharidy: 72 g
Tuky: 16 g