Ryžová kaša s pomarančovou šťavou

15 min čas prípravy 1 porcia nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 3 PL ryžových bio lupienkov
  • 0,5 jablka nastrúhaného
  • 0,5 banánu
  • čerstvá šťava z pomaranča
  • štipka škorice

Príprava

Ryžové lupienky premyte, nalejte do hrnčeka šťavu z pomaranča a trochu vody a pridajte vločky a škoricu. Zohrejte a na miernom ohni prevarte tak, aby boli mäkké. Deťom sa nerobí ryža al dente, musia ju rýchlo tráviť – maličkým sa dlhšie rozvára, ale pri lupienkoch dôjde k vareniu rýchlo. Uvarenú kašu stiahnite o ohňa a primiešajte nastrúhané jablko. Keď kaša vychladne na teplotu pre dieťatko, primiešajte vidličkou roztlačený banán. Banán rýchlo oxiduje, teda ho dávajte naozaj až tesne pred jedením.