120 g baby špenátu
480 g bielej fazule (2 konzervy)
1 l zeleninového vývaru
100 ml smotany na varenie
1 väčší pór
1 cibuľa
2 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
½ ČL mletej rasce
mleté čierne korenie
citrónová šťava
soľ
na podávanie:
čerstvý chlieb
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór dosklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, mletú rascu a ešte krátko opečieme. Pridáme prepláchnuté fazule, zeleninový vývar a všetko spolu 10 minút povaríme. Polovicu špenátu pridáme do polievky a zvyšnú polovicu rozmixujeme so smotanou dohladka. Rozmixovaný špenát so smotanou vlejeme do polievky, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ju z plameňa. Na záver polievku dochutíme citrónovou šťavou a môžeme podávať.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4 porcie
Kalórie: 250
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 9 g