Pečený cícer s obľúbenou tekvicou

15 min čas prípravy 20 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 150 uvareného a upečeného cíceru
  • 200g hokkaido tekvice upečenej s cesnakom
  • čerstvý tymian
  • 0,5 dcl šťavy z pomaranča
  • 1 ČL mletej rímskej rasce (opatrne podľa chuti)
  • 1 dcl olivového nativ oleja
  • 2 PL tahini
  • 1 PL sezamového oleja, trochu vody

Príprava

Uvarený cícer s tekvicou a cesnakom som upiekla na plechu s troškou olivového oleja. Po vychladnutí som ho vymixovala s olivovým olejom, rímskou rascou a tahini a spečeným cesnakom. Vymixujeme do hladkej štruktúry akú máme radi, pomohla som si aj trochou vody, lebo nátierka bola naozaj veľmi hutná. Po vybratí z mixéra som primiešala tymian a sezamový olej s pomarančovou šťavou. Hotovú nátierku môžete ešte doplniť domiešaním olív, alebo pečených paradajok. My sme ju zjedli na domácom kváskovom chlebe.