Pečené kuracie stehná s tekvicou a zemiakmi

40 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná
  • 1 kg zemiakov
  • ½ väčšej tekvice hokkaido
  • 2 cibule
  • 1 ČL mletej rasce
  • 2 ČL mletej papriky
  • 3 PL rastlinného oleja
  • zopár stoniek tymianu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Príprava

Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Tekvicu umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na pásiky. Zeleninu preložíme na plech, osolíme, okoreníme a posypeme 1 ČL mletej papriky. Prelejeme ju 2 PL oleja a všetko poriadne premiešame. Kuracie stehná z oboch strán osolíme, okoreníme a zvrchu posypeme mletou rascou a zvyšnou paprikou. Stehná prelejeme zvyšným olejom a rukami korenie s olejom rovnomerne rozotrieme po stehnách. Do pekáča na záver pridáme stonky tymianu a stehná pečieme cca 40 minút na 180 °C do zmäknutia. Stehná so zemiakmi a tekvicou podávame ešte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.