Nepečené úliky plnené krémom

60 min čas prípravy 36 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

Na úliky:

  • 100 g piškót
  • 100 g vlašských orechov
    -20 g kakaa
  • 50 g medu
  • 90 g masla
    Na náplň:
  • 3 žĺtky
  • 350 ml mlieka
  • 100 g trstinového cukru
  • 20 g kukuričného škrobu
    Na podávanie:
  • práškový cukor

Príprava

Najskôr pripravíme krém – škrob premiešame s cukrom, pridáme žĺtky a všetko spolu poriadne rozšľaháme. Prilejeme mlieko a krém za občasného miešania na nízkom plameni povaríme do zhustnutia. Horúci krém na povrchu prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.

Piškóty a orechy rozmixujeme na múku. Pridáme kakao, med, maslo izbovej teploty nakrájané na malé kocky a všetko spolu spracujeme na pevné a nelepivé cesto. Formičku na úliky vystelieme potravinárskom fóliou a vtlačíme do nej kúsok kakaového cesta. Druhou časťou formičky vytvoríme v úliku jamku. Jamku naplníme vychladnutým krémom pomocou cukrárskeho vrecka a priklopíme ju oblou stranou piškótu. Týmto spôsobom pokračujeme, až kým neminieme všetko cesto. Úliky podávame posypané práškovým cukrom a skladujeme ich v chladničke cca týždeň.