Mrkvový koláč s citrónovým krémom

50 min čas prípravy 12 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

150 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
2 vajcia
130 g kryštálového cukru
90 ml rastlinného oleja
60 g bieleho jogurtu
150 g nastrúhanej mrkvy
50 g pekanových orechov
50 g bielej čokolády
100 g Terka konzervovaného ananásu
Terka jahodový džem
200 g smotany na šľahanie
200 g hladkého tvarohu
2 PL práškového cukru
kôra z bio citrónu

Príprava

V miske zmiešame múku a prášok do pečiva.
V druhej miske ručne vymiešame vajcia s cukrom. Pridáme olej, jogurt a premiešame.
Do tekutej zmesi vsypeme múčnu zmes a vymiešame cesto.
Pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájaný ananás, nasekané orechy a nasekanú čokoládu.
Všetko spolu dobre zmiešame a vlejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom a vysypeme múkou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
Necháme chladnúť vo forme.
Na krém vymiešame tvaroh, cukor a citrónovú kôru. Následne opatrne a po častiach vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie.
Koláč natrieme jahodovým džemom a dozdobíme krémom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 12 porcií.
Kalórie: 315
Bielkoviny: 6,1 g
Sacharidy: 28,7 g
Tuky: 19,5 g
Vláknina: 1,2 g