Mäsové guľôčky so špenátom

45 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g mletého morčacieho mäsa

  • 1 vajíčko

  • 90 g strúhanej mozarelly

  • 1 ČL soli

  • 1 veľká hrsť nasekaného mladého špenátu

  • 1 PL strúhanky

  • 1 ČL mletého čierneho korenia

  • olivový olej

  • 1/2 červenej cibule

  • 50 g sušených paradajok

  • 300 ml kuracieho vývaru

  • 150 ml smotany na šľahanie

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 70 g parmezánu

  • 2 hrste mladého špenátu

  • 100 g strúhanej mozarelly

  • čerstvá bazalka

Príprava

Vo veľkej miske si zmiešame morčacie mäso, vajíčko, mozarellu, soľ, čierne korenie, strúhanku a špenát.
Zmes premiešame a vytvarujeme z nej menšie guľôčky.
Na panvici si zohrejeme olej a mäsové guľôčky poriadne opečieme zo všetkých strán. Odložíme bokom.
Na rovnakej panvici s výpekom si opečieme nadrobno nakrájanu cibuľu. Pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekaný cesnak a chvíľu opekáme.
Pridáme vývar, povaríme cca 5 minút a následne vlejeme smotanu. Necháme prevariť.
Do zmesi vložíme po častiach mladý špenát a počkáme, pokiaľ nezmenší objem.
Pridáme parmezán a premiešame. Do omáčky povkladáme mäsové guľôčky a varíme na nižšom plameni cca 10 minút.
Na záver posypeme nastrúhanou mozarellou, ktorú necháme roztopiť. Podávame posypané čerstvou bazalkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva výjdu 3 porcie.
Kalórie: 754
Bielkoviny: 34 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 39 g