500 g mletého morčacieho mäsa
1 vajíčko
90 g strúhanej mozarelly
1 ČL soli
1 veľká hrsť nasekaného mladého špenátu
1 PL strúhanky
1 ČL mletého čierneho korenia
olivový olej
1/2 červenej cibule
50 g sušených paradajok
300 ml kuracieho vývaru
150 ml smotany na šľahanie
2 strúčiky cesnaku
70 g parmezánu
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhanej mozarelly
čerstvá bazalka
Vo veľkej miske si zmiešame morčacie mäso, vajíčko, mozarellu, soľ, čierne korenie, strúhanku a špenát.
Zmes premiešame a vytvarujeme z nej menšie guľôčky.
Na panvici si zohrejeme olej a mäsové guľôčky poriadne opečieme zo všetkých strán. Odložíme bokom.
Na rovnakej panvici s výpekom si opečieme nadrobno nakrájanu cibuľu. Pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekaný cesnak a chvíľu opekáme.
Pridáme vývar, povaríme cca 5 minút a následne vlejeme smotanu. Necháme prevariť.
Do zmesi vložíme po častiach mladý špenát a počkáme, pokiaľ nezmenší objem.
Pridáme parmezán a premiešame. Do omáčky povkladáme mäsové guľôčky a varíme na nižšom plameni cca 10 minút.
Na záver posypeme nastrúhanou mozarellou, ktorú necháme roztopiť. Podávame posypané čerstvou bazalkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva výjdu 3 porcie.
Kalórie: 754
Bielkoviny: 34 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 39 g