Mango tiramisu do pohárika

20 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 100 g jemného polotučného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 50 g dlhých piškót
  • 30 ml javorového sirupu
  • 60 ml mlieka
  • 1 konzervované mango (240 g) alebo 1 čerstvé zrelé mango
  • 1/2 čerstvého zrelého manga
  • 15 g mandľových lupienkov

Príprava

Kyslú smotanu vymiešame s tvarohom a javorovým sirupom dohladka. Konzervované (alebo 1 čerstvé) mango rozmixujeme ponorným mixérom na pyré – v prípade potreby ho môžeme doriediť trochou vody. 1 lyžicu pyré odoberieme a rozmiešame ju s mliekom. Piškóty namočíme do mlieka, nalámeme ich na menšie kúsky a uložíme ich na dno pohára. Ďalej navrstvíme mangové pyré, smotanový krém a vrstvenie opakujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie. Vrch tiramisu dozdobíme čerstvým mangom nakrájaným na menšie kocky a nasucho opraženými mandľovými lupienkami. Pred podávaním ho necháme stuhnúť aspoň niekoľko hodín v chladničke.