Na dressing:
Lososa osolíme, okoreníme a na 1 PL oleja ho opečieme na panvici – najskôr kožou nadol. Z upečeného lososa stiahneme kožu a mäso natrháme na malé kúsky. Na panvici, na ktorej sme opekali lososa opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Následne k nej pridáme najemno nasekaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Opečenú cibuľku s cesnakom pridáme k lososovi spolu so strúhankou, nasekaným kôprom, vajíčkom a dijonskou horčicou. Na záver zmes okoreníme, osolíme, premiešame a tvarujeme z nej placky, ktoré opekáme na zvyšnom oleji do zlatista. Placky podávame s dressingom, ktorý si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a chlebom, či šalátom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 429
Bielkoviny: 28 g
Sacharidy: 8 g
Tuky: 32 g