Losos v kruste z vlašských orechov

25 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g chladeného lososa s kožou
  • 50 g vlašských orechov
  • 20 ml olivového oleja + na potretie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL medu
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • ½ hrste čerstvého rozmarínu
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Na podávanie:

  • Kúsok citróna
  • Zeleninový šalát

Príprava

Olej zmiešame s tekutým medom, pretlačeným cesnakom, dijonskou horčicou, soľou, mletým čiernym korením a polovicou najemno nasekaného rozmarínu. Vlašské orechy nahrubo nasekáme alebo rozmixujeme, premiešame ich so zvyšným rozmarínom a troškou soli. Lososa vložíme kožou nadol do zapekacej misy vymastenej olejom a potrieme ho pripravenou marinádou. Posypeme ho vlašskými orechmi a dlaňou ich jemne popritláčame k lososovi. Lososa pečieme pri teplote 180°C približne 15-20 minút, podľa hrúbky filetu. Podávame ho so zeleninovým šalátom a kúskom citrónu.



NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 4

Kalórie: 402

Bielkoviny: 26 g

Sacharidy: 2 g
Tuky: 33 g