Filet lososa rozkrojíme na 4 časti, ktoré osolíme a okoreníme. Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej zo sušených paradajok a opečieme na ňom lososa (kožou nadol) približne 4 minúty. Zo zvyšných strán lososa opečieme cca 1 minútu, nechceme ho prepiecť. Lososa následne odložíme bokom a pustíme sa do prípravy omáčky. Na zvyšnom oleji na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme k nej najemno nasekaný cesnak a sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky. Všetko spolu krátko opečieme, pridáme baby špenát a do panvice vlejeme vývar. Omáčku povaríme, až kým špenát nezvädne. Do omáčky vlejeme smotanu, dochutíme ju soľou, korením a do panvice vrátime opečeného lososa. Lososa prelejeme omáčkou, všetko spolu necháme krátko prevrieť a môžeme podávať. Lososa s omáčkou môžeme podávať napríklad so zemiakmi alebo cestovinami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 434
Bielkoviny: 29 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 32 g