Lahodná nátierka z papriky

20 min čas prípravy 6 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 šalotky
  • 6 veľkých kapii
  • 2 mrkvy
  • 1 cca 15cm cuketa
  • upečená hlavička cesnaku
  • petržlenová vňať
  • medvedí cesnak (môžete nahradiť bazalkou)
  • ligurček
  • soľ
  • 3PL trstinového cukru
  • olivový olej
  • voda

Príprava

Šalotku osmahneme na oleji a pridáme nakrájanú kapiu s cukrom. Ten s paprikou jemne skaramelizuje. Podusíme s cibuľkou a pridáme trochu vody tak, aby nebola kapia zaliata, ale len podliata. Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké kolieska, aby sa neprevarila, ale bola tepelne spracovaná. V závere pridáme nakrájanú cuketu. To už by mala byť voda vyvarená a miešať by ste mali akoby lečo. Vtedy pridajte bylinky a vhodíte zmes do mixéra spolu s pečeným cesnakom. Vymixujeme na hustú kašu, skúste pre zaujímavosť zachovať kúsky byliniek a papriky. Znova vylejeme do panvice a vyredukujeme. Odoberieme do pohára a dáme vychladiť.