Kysnuté cesnakové slimáky

60 min čas prípravy 12 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 3 ČL soli
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 vajíčko
  • 300 ml vlažného mlieka
  • 7 g sušeného droždia
  • 125 g masla izbovej teploty
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 3 strúčiky čerstvého cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 50 g masla na potretie

Príprava

Zmiešame múku, soľ, vajíčko, olej, mlieko a sušené droždie.
Vypracujeme pružné cesto. Ak je potrebné prisypeme múku. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 2 hodiny.
Medzičasom vymiešame maslo izbovej teploty, nasekanú vňať, sušený cesnak, pretlačený čerstvý cesnak a soľ.
Cesto rozvaľkáme na obdlžník a potrieme cesnakovým maslom. Zrolujeme a nakrájame na slimáky. Slimáky uložíme do vyolejovaného plechu, potrieme roztopeným maslom a necháme cca 20 minút prikryté podkysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 25 minút.

TIP: Miesto sušeného droždia je možné použiť 21 g čerstvého droždia. Z mlieka, droždia a trošku cukru pripravíme kvások a následne ho pridáme k ostatným surovinám.