Zmiešame múku, soľ, vajíčko, olej, mlieko a sušené droždie.
Vypracujeme pružné cesto. Ak je potrebné prisypeme múku. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 2 hodiny.
Medzičasom vymiešame maslo izbovej teploty, nasekanú vňať, sušený cesnak, pretlačený čerstvý cesnak a soľ.
Cesto rozvaľkáme na obdlžník a potrieme cesnakovým maslom. Zrolujeme a nakrájame na slimáky. Slimáky uložíme do vyolejovaného plechu, potrieme roztopeným maslom a necháme cca 20 minút prikryté podkysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 25 minút.
TIP: Miesto sušeného droždia je možné použiť 21 g čerstvého droždia. Z mlieka, droždia a trošku cukru pripravíme kvások a následne ho pridáme k ostatným surovinám.