Kuracie mäso pečené na paradajkovej ryži

60 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 700 g kuracích stehien skožou
  • soľ
  • červená paprika
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 350 g dlhozrnnej ryže
  • 400 g konzerva drvených paradajok
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 4 sušené paradajky
  • hrsť bazalky
  • 1 celá cesnaková hlava

Príprava

Kuracie stehná osolíme a posypeme červenou paprikou.
Na rozpálenom oleji stehná opečieme do zlata a odložíme bokom.
V panvici orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a opekáme minútu.
Pridáme prepláchnutú ryžu a pár minút opekáme.
Zmes premiestnime do zapekacej misy. Vmiešame nasekané sušené paradajky, drvené paradajky, vývar a premiešame.
Pridáme natrhanú bazalku a podľa potreby dosolíme.
Na vrch poukladáme kuracie mäso, prekrojený cesnak, posypeme bazalkou a pečieme v rúre vyhriatej na 20 stupňov cca 50 minút zakryté alobalom. Posledných 10 minút mäso odokryjeme a dopečieme.
Pred podávaním podľa potreby dosolíme, polejeme olivovým olejom a posypeme bazalkou alebo inými obľúbenými bylinkami.