Kelové bruschetty

60 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 100 g oravskej slaniny
  • hrsť pekanových orechov
  • 100 g ružičkového kelu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL parmezánu
  • bageta
  • smotanová nátierka

Príprava

Slaninu, pekanové orechy a ružičkový kel nakrájame nadrobno.
Kel zmiešame s olivovým olejom, cesnakom, soľou, čiernym korením a 1 PL parmezánu.
Opečieme si nakrájané bagetky. Na sucho opečieme orechy.
Na troške olivového oleja opečieme slaninu. Pridáme kelovú zmes a opekáme. Pred koncom pridáme 1 PL parmezánu a premiešame.
Zmes podávame na bagetkách natretých smotanovou nátierkou.
Posypeme orechami a troškou parmezánu.