1 väčší karfiol
40 ml olivového oleja
1 ČL údenej papriky
1 ČL mletej rasce
1 ČL sušeného cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
hrsť čerstvých byliniek na podávanie
Karfiol nakrájame na plátky hrubé cca 1-2 cm. Uložíme ich na plech a potrieme zmesou olivového oleja, údenej papriky, mletej rasce, sušeného cesnaku, mletého čierneho korenia a soli. Karfiol pečieme cca 20 minút pri teplote 200 °C. Podávame ho posypaný nasekanými bylinkami a s ľubovoľnou prílohou – napr. zemiakovou kašou či strukovinovým šalátom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 180
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 14 g
Tuky: 13 g