Karfiol v paradajkovej omáčke

30 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

1 malý karfiol
1 ČL soli
1 ČL červenej papriky
1 ČL kurkumy
1 červená cibuľa
70 g červenej šošovice
1 ČL čerstvého zázvoru
1/2 ČL červenej papriky
1/2 ČL kurkumy
1 ČL sušeného cesnaku
1 konzerva sekaných paradajok
300 ml vody alebo vývaru
1 ČL soli
165 ml kokosového mlieka
koriander

Príprava

Karfiol očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Zalejeme olivovým olejem, pridáme soľ, papriku, kurkumu a poriadne premiešame.
Karfiol vysypeme na plech s papierom na pečenie, rozložíme tak, aby sa dotýkali jednotlivé kúsky čo najmenej a pečieme pri teplote 220 stupňov do zlata (cca 20 minút).
Na rozpálenej panvici opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme červenú šošovicu a chvíľu restujeme.
Pridáme zázvor, papriku, kurkumu, cesnak a minútu opekáme.
Vlejeme sekané paradajky, vodu a varíme do zmäknutia šošovice. Zmes rozmixujeme dohladka, vlejeme kokosové mlieko a dosolíme podľa potreby.
Na záver vsypeme upečený karfiol.
Podávame s koriandrom a posypané sezamom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 2 porcie.
Kalórie: 378
Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 41,4 g
Tuky: 15,5 g
Vláknina: 11,6 g