Kačacie prsia s ryžovými rezencami a černicovou omáčkou

20 min čas prípravy 2 porcie vysoká náročnosť

Ingrediencie

  • 2 ks kačacích pŕs
  • 1 PL masla
  • soľ
  • 2 hrste ryžových rezancov
  • ½ hlavy brokolice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 125 g černíc
  • 3 PL masla
  • 2 PL brandy
  • 1 PL cukru

Príprava

  1. Kačacie prsia si očistíme od blán, kožu jemne narežeme a osolíme z oboch strán.
  2. Na panvicu si položíme prsia kožou nadol a opečieme cca 5 minút, tak aby bola koža spečená. Vypečie sa nám z nej masť, ktorú necháme v panvici. Prsia obrátime a pečieme z druhej strany cca 5 minút na miernejšom plameni. Prsia vyberieme na tanier a necháme odležať.
  3. Do výpeku si pridáme 3 PL masla a černice. Necháme povariť a černice trochu popučíme. Pridáme cukor a brandy a prevaríme.
  4. Ryžové rezance si na 10 minút namočíme do vody. Na olivovom oleji si opečieme narýchlo nadrobno nakrájanú brokolicu. Pridáme scedené ryžové rezance a sójovú omáčku. Opečieme a dosolíme podľa potreby.
  5. Kačacie prsia narežeme na plátky, podávame s omáčkou a rezancami.