Jablková bábovka

75 min čas prípravy 8 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 350 g hladkej múky
  • 3 ČL mletej škorice
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 100 ml horúcej vody
  • 2 jablká

Príprava

V miske zmiešame vajíčka, cukor, mlieko a olej.
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu.
K sypkým surovinám pridáme múčnu zmes a vymiešame cesto.
Pomaly vmiešame horúcu vodu.
Na záver vmiešame jablká nakrájané na malé kocky.
Cesto vlejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 - 70 minút.