Hruškový clafoutis

60 min čas prípravy 8 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 vajíčka
  • 80 g trstinového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 200 ml polotučného mlieka
  • 50 g masla + na vymastenie formy
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 hrušky
  • Práškový cukor na podávanie

Príprava

Aspoň hodinu pred pečením vytiahneme vajíčka, mlieko a maslo z chladničky, aby sa ohriali na izbovú teplotu. Vajíčka rozšľaháme s mliekom, pridáme cukor, múku, vanilkový extrakt a roztopené, no nie úplne horúce maslo. Cesto rozšľaháme metličkou, malo by byť hladké a bez hrudiek - môžeme si pomôcť aj metličkovým mixérom. Formu s priemerom 28 cm vymastíme kúskom masla a na dno naukladáme plátky ošúpaných hrušiek. Hrušky zalejeme pripraveným cestom a koláč pečieme do zozlátnutia, približne 45 minút pri teplote 180 stupňov. Pred krájaním ho necháme vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 8 kúskov
Kalórie: 211
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 8 g